Hur kan det fortfarande vara en nyhet?

Trots att det egentligen inte var någon nyhet har givetvis en riksdagspolitiker nappat på frågan om kungen och hans medaljer som jag rapporterade om igår. Hillevi Larsson (s), ordförande i Republikanska föreningen, blir enligt artikeln bestört över resultatet. Men om man kikar på listorna över vilka som får medaljer så är det Överbefälhavare, Riksbankschefer, fd. stadsministarar, andra fd. ministrar som varit politiker i minst 320 år (t.ex. Alf Svensson), landshövdingar, professorer och en och annan idrottsstjärna eller artist.

Eftersom vi uppenbarligen inte har kommit så långt i vårt jämställdhetsarbete i samhället så innehas dessa poster i väldigt hög utsträckning av män. Det är väl då fullt rimligt att dessa män blir de som får medaljer... är det konstig? Måste säga att Larssons attack är ett av de mest missriktade politiska hugskott som jag varit med på länge. Uppenbart med syfte att tjäna snabba billiga politiska poäng, för vilken annan politiker jobbar annars på en söndag? Jag menar riksdagspolitikerna har sommarlov från lekskolan i riksdagshuset till mitten av september.


Som sagt intressant hur en icke-nyhet kan vara nyhet två dagar i rad.


Måste slutligen bara säga att det är hejdlöst roligt med programledaren som kräks i TV, tror att det beror på programmets låga kvalité och usel programidé. Apprå på kräkas så kan jag inte låta bli att visa följande klipp på en tyska(?) bröllopssångaren. Märk hur han inte får upp den enorma mikrofonen utan man ser bara sladden i mungipan.För er som inte kan se klippet: http://www.youtube.com/watch?v=dJMibq50rKk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0