Med smör på...

Har under dagen insett att det i Sverige pågår en stor kamp, ett krig, en batalj. På ena sidan står fetthatarna eller margarinälskarna som de helst kallar sig. På andra sidan står Per Morberg med hela smörklanen. Detta krig resulterar i inte mindre än 193 000 träffar (om man söker på ”smör eller margarin”) och 7270 träffar om man söker på ”smör vs margarin”. Tänk så många krig som utkämpas utan att man egentligen känner till det.

Givetvis så tar man till allehanda knep för att stärka sin sak. Följande bilder kan anses vara vapen för smörsidan:

(Bilderna finns med bildtext i Jobbpartiets broschyr och finns bl.a. här.)

När man bedriver ett krig så gäller det givetvis att inte blotta sig bakåt, lämna luckor i försvarslinjen. Råkade hamna på Lättas hemsida och insåg att Lätta inte bara lämnar en lucka i försvarslinjen, de delar dessutom entrébiljetter till sina fiender att komma in bakom dem. De skriver nämligen följande:

Jag tror att smör är bäst för hälsan, för det är så naturligt”, hör man ibland. Smör är inte bättre för hälsan, för smör innehåller mer mättat fett än alla margariner, och det är det mättade fettet vi ska begränsa.

Vad är ”naturligt”? Enligt riktlinjer får man inte påstå att något är ”naturligt” om det inte kommer direkt från naturen, och smör kan man inte skörda på fälten eller plocka från träden! Liksom margarin tillverkas smör i fabriker. Att sedan smör, som ursprungligen kommer från vegetabiliska fetter som kon äter och sedan härdar, är inte mer naturligt än att man tar vara på de vegetabiliska fetterna direkt, utan att de ska passera genom en ko.
"

När man läser detta och tänker på de båda bilderna så måste den självklara slutsatsen hos varje upplyst medborgare vara att smör och margarin är lika ”naturliga”.

Jag kan, för den som tvekar, påpeka att jag nog sällar mig smörsidan (antagligen föga förvånande efter att ha läst inlägget). Men i ärlighetens namn så struntar jag i stort sett i hur det tillverkas eller om det är helt naturligt, jag använder smör för att jag helt enkelt tycker att det smakar bättre.

Lika som bär

Såg att Aftonbladet gjort sin läxa efter Britain got talent och Paul Potts. När Paul Potts slog igenom tog det nästan ett halvår efter att jag för första gången såg klippet och tills svenska media började skriva om fenomenet. Nu tog det inte lång tid från det att Susan Boyle uppträdde till det att Aftonbladet skrev om det. Klippet på Youtube har bara legat ute några dagar.
För er som inte kan se klippet: http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Visst har hon en bra sångröst, och visst, det var inte alls vad man förväntade sig att hon skulle prestera. Men jag har ändå svårt att tro att hon kommer att slå igenom på samma sätt som Paul. Första gången jag såg klippet så funderade jag på om hon var helt frisk. Man får en känsla av att hon när som helst ska få ett ”frispel” och börja svära eller skälla ut folk. Hon ger lite prov på mindre oberäkneligheter i klippet då hon t.ex. rullar med höfterna. Slog mig efter ett litet tag att hon inte är helt olika ”Crazy cat lady” i Simpsons. Både till utseende och jag skulle som sagt inte bli förvånad om Susan i nästa omgång ställer sig och kastar katter på juryn om hon inte går vidare.
För er som inte kan se klippet: http://www.youtube.com/watch?v=GkMvKeX7erI

Så det återstår väl att se om de verkligen är lika som bär...

Vem är Crazy cat woman och vem är Susan Boyle?

Nu är det dags igen…

Har haft en liten paus i mitt skrivande (typ ett halvår)… Men nu har jag åter hittat motivation och saker att skriva om. Inte trodde ni väl att jag skulle kunna hålla tyst.

Har under påsken diskuterade olika regler som man av någon anledning följer (utan egentligen fundera på varför). Varför är det till exempel så att man måste kliva av bussen när man har tryckt på stoppknappen även om det skulle vara så att man har tryckt vid fel hållplats. Det är tydligen mycket pinsammare tala om att man tryckte fel än att behöva gå en hållplats. Jag har själv varit i den situationen, tryckt på knappen, och så har bussen stannat på ett helt annat ställe än vad jag trott och vet att i mitt huvud tänkt ungefär ”nu har du minsann tryckt på knappen och fått hele denne bussen att stanna för din skull… nu får du se till att ta konsekvenserna av ditt handlande och minsann kliva av bussen, även om det innebär att du måste gå 3 km. Man trycker inte om man inte ska av… därmed basta!”

Beteenden förstärks dessutom av busschaufförer som vägrar att köra vidare om inte någon hoppar av när någon ”plingat”.

Ett annat konstigt beteende som folk har, och som antagligen är djupt rotat redan sedan barnsben, är att man är tyst så fort det är böcker i närheten. All denna uppfostran om att man är tyst på biblioteket har fått som följd att folk är tysta även inne på bokhandlar och tidningskiosker. Detta trots att det inte är meningen att man ska läsa där. Skulle man läsa så får man får ju allt som oftast höra att ”detta är faktiskt inget bibliotek” vilket i så fall borde innebära att ”tystnadsregeln inte heller gäller.

RSS 2.0