Vårtecken

Våren håller på att få sitt fäste i Lund. Har idag sett ett säkert vårtecken. Ett tecken som är lika förknippat med våren som tranorna kring Hornborgasjön och alkisarna som sitter i solen längs konsthallens tegelfasad. Jag pratar naturligtvis om rökarna. De har ända sedan den första kalla vinden över de skånska slätterna när temperaturen krupit ner och stannat på +2 och den fuktiga dimman likt igelkottarna gått i ide och satt sig till ro i gamla inpyrda rökrum långt ner i varma kontorshus. Men nu när solen och värmen åter gör entré så vädrar rökarna morgonluft (eller nåja) och breder ut sig över alla offentliga platser och sprider sin dynga.


Man kanske kan börja försöka skrämma bort dem på samma sätt som man skrämmer bort kajor och råkor på höstarna. Man kan sätta upp stora högtalare som bara ger ifrån sig oljud, som t.ex. Suzzie Tapper, Christer Sjögren och Hanson, på platser där man vet att rökare samlas. I annat fall så får man göra som man gör när ljud inte biter på råkorna... man tar till haglet.


Kommentarer
Postat av: Tanja

Jaaa, hagelbössa på rökarna!! Jag röstar för det förslaget :D

Postat av: Megnuz

Annars skulle man kunna testa det som man använder mot duvor. Man sätter massa spetsiga pinnar överallt så att de likt duvorna inte har någonstans att sitta. Men hagelbrakare är nog bättre... dessutom så blir det lite kognitivbeteendeterapi av det hela.

2008-03-12 @ 15:04:53
URL: http://magnussandberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0