Foppa! Vad har du gjort?

Peter Forsberg är utan tvivel av de allra största inom svensk ishockey. Men i takt med att skadorna håller på att rasera hans karriär så jobbar han på att skaffa sig lite sidoprojekt. Han glider runt på några travkusar och tjäner lite pengar till, han ville kunna bjuda sina hockeypolare på lite golf hemma i Ö-vik, så han byggde en golfbana. Med det som utan tvekan tyvärr gjort störst avtryck bland pöpeln är det faktum att han och pappa Kent också huvudägare i Pforce som säljer Crocstofflor, eller s.k. Foppa-tofflor, i Sverige. 
image5

För ett par år sedan såg man bara skorna på sjukhus och andra ställen där man har inneskor under arbetsdagarna. Men nu sprids dessa tofflor likt en löpeld. Folk har på sig Foppatofflor överallt... och det är inte vackert. Foppa-toffeln har likt Ragnar Dahlberg, "Ring så spelar vi" och TV-kannan blivit en del av det svenska folkhemmet. Crocs har blivit en "folktoffel". Men eländet tar inte slut där... förutom alla billiga kopior, som gör att så riskerar vi nu att överdrösas av en mängd nya produkter i Foppa-toffelns spår, t.ex. andra skor och skjortor
image4

Det är fascinerande att de allra flesta har en åsikt om denna toffel. Det finns få saker som kan väcka så mycket engagemang hos folk som Foppa-toffeln. Men det är klart, är det en folk-toffel så är den. Folk bråkar om den bara är bekväm och om är snygg också. Det finns folk som menar att den är så ful så det inte spelar någon roll hur bekväm den är, den skall inte bäras till vardags. Överallt poppar det upp olika forum och diskussioner, för eller emot. Folk tycker till på facebook (finns över 10 000 som är med i grupper som hatar Foppa-toffeln), Dagen Industri och Sydsvenskan... testa bara att söka på Google efter Foppatoffel+hatar, respektive älskar. Detta är inte första bloggen som hanterar detta ämne...  
image6

Jag tror att som vanligt när det handlar om jordnära konkreta saker så kan varje svensk vara med att tycka. Annat är det med politik och saker som kan vara svårare för gemene man. Föreslå en lag med ett förbud mot Foppatoffeln och ni kommer helt plötsligt se folk gå man ur huse för att demonstrera på 1:a maj och dagstidningarna skulle få utöka med en extra bilaga med alla insändare för och emot en sådan lag.

För alla er som har, eller ens funderar på att skaffa Foppa-tofflor som ni tänker använda privat... SLUTA!!! Prata inte med mig om hur sköna de är. Prata inte med mig över huvudtaget, ring mig inte och bo inte i min stad. Sluta helt att förpesta min värld. Det är ingen ursäkt att de är sköna att gå i. Många männsikor tycker det är skönt att gå nakna, men de gör det hemma och inte på stan. De som gör det blir uttittade, utskrattade och arresterade, något som man borde överväga för alla de som bär Foppatoffeln på offentlig plats.
image7

Måste apprå på Foppatoffeln avsluta med en fräckis som min gode vän Broder A berättade för mig i: 
- Vet du vad som är likheten mellan 16-åriga tjejer och ett par Foppa-tofflor?
- Båda är sköna att sätta på, men fruktansvärt pinsamma att gå ut med.

Kommentarer
Postat av: melanie

hemska är vad dom är!! vitsigt skämt föressten, haha;)

2007-08-28 @ 18:00:05
URL: http://www.melanieee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0