Dubbelbestraffning

Fick höra i morse att riksbanken ville att man skulle börja ta ut en avgift från alla som använder bankomater och plockar ut pengar. Detta eftersom det kostar riksbanken en rejäl slant att fylla på bankomaterna och dessutom köra kontanter till affärerna. Och det är väl rimligt att man vill att kontantanvändandet ska minska men: Se då till att bankerna och affärerna slopar alla sina avgifter på alla köp som görs med kort!


Jag har aldrig förstått varför man ska behöva betala ett visst antal kronor varje år bara för att få ha ett betalkort samtidigt som många affärer tar ut en avgift när man handlar för mindre summor. Detta eftersom bankerna tar ut en avgift av affärerna varje gång en kund använder ett kort. Dessutom så måste affärerna betala för att få en kortläsare som ska hållas uppdaterad med senaste programvaran. Om korten minskar kontanthanteringen så minskar även antal pengatransporter vilket gör att rånrisken av både värdetransporter och affärerna minskar. När bankerna sedan gör mångmiljonvinster har jag svårt att tycka synd om riksbanken för att de får köra ut kontanter till oss stackars konsumenter som ibland inte vill betala flera gånger för samma tjänst, en tjänst som bankerna dessutom tjänar på att vi använder.


Vinden har vänt efter schlager-EM

Hinner med ett lunchinlägg... har fortfarande några minuter till god.

Efter Sveriges inte så lyckade insats i schlager-EM, ett evenemang som jag förövrigt i det närmaste ignorerat, så är det ändå intressant att se hur hela svenska folket nu snabbt har vänt sina kappor efter vinden. Ett bidrag som röstats fram av en jury och av svenska folket är nu ett katastrofbidrag som redan från början var genomuselt och dessutom så såg Charlotte Perrelli plastig, översminkad och vulgär ut. Visste vi inte detta sedan innan? När kom det som en överraskning? Vi kände väl till detta redan första gången hon framförde sitt bidrag i vintras? Dagarna innan schlager-EM finalen så tippades hon som favorit av svensk media och av vadslagningsbyråer. Och i sann svenska anda så kan vi inte hantera en förlust när vi varit segertippade och vi kan givetvis inte klandra oss själva och vårt eget omdöme. Så då blir det mycket enklare att istället anklaga öststaterna för att bara rösta på varandra (och att det är för många öststater dessutom) och att Perrellis låt var omodern.


Det är egentligen rätt intressant att vi reagerar så kraftigt på östs dominans. Nu får vi känna på hur det många östländer känt det i schlagersammanhang redan från starten av schlager-EM. Men bara för att vi inte längre är i majoritet och vinner så är det per automatik de andra länderna det är fel på. Jag har hört flera som tycker att det är alldeles för många öststater som är med i schalger-EM och att dessa borde begränsas till antalet. Ett typiskt västländskt sätt att se på saker och ting, vi har alltid rätt och skulle en majoritet tycka någonting annat så tycker de fel och då får vi konstruera ett system så att vi får vilja igenom. Vi lever i den bästa av världar, ingen annan kan mäta sig med hur vi leve här och vi har alltid de mest upplysta idéerna.


Apropå att kasta sten i glashus så uttalade sig Alexander Bard i Expressen häromdagen med anledning av Perrellis mindre lyckade insats. Han menar bland annat att Sverige måste skicka internationellt kända människor som kan leverera musik som berör människor i andra länder och att Sverige måste sluta skicka "schalgertanter". Skönt att höra detta från Bard som redan nu är 47 och således borde vara en schalgergubbe (jämfört med tant Perrelli som är 33). Och eftersom Bard och BWO i princip bara är kända i Ryssland, Ukraina och Polen, och därmed inte kan räknas som internationellt kända, så borde detta kunna tas som ett löfte att han inte tänker ställa upp i schlagersammanhang igen.


Fotbollsfunderingar

Har precis tittat på träningsfotbollsmatchen Sverige-Slovenien och har efter det följande funderingar:

 •  Hur kunde Chippen bli vald till matchens lirare (visserligen av TV3:s tittare, men han fick ändå 81% av rösterna)?
 • Börjar inte Henke, som snart är fyrtio, precis som Maldini (nåja Maldini är 39 snart 40 och Henke är 36 snart 37) bli väldigt gråhårig? Och hur hade han sett ut i rastaflätor idag?
 • Kan man ha några stora förhoppningar på Sverige inför EM efter att de vunnit med bara 1-0 mot Slovenien efter högst mediokert spel?
 • Borde inte Kennedy Bakrisiüglo… Bargkü… Kennedy B skaffa sig en stylist eller åtminstone klippa/raka huvudet? Han är bara 27, han behöver inte se ut som han är 39 nästan 40.
 • Såg det inte ute som om Ljungberg och Zlatan satt på bänken och garvade åt det svenska spelet?
 • Varför bytte man ut Sebastian Larsson?
 • Har Henke Larsson gått någon mediakurs eftersom han svarande förvånandsvärt uttömmande på reporterns frågor efter matchen, och detta samtidigt som han faktiskt tittade på nämnda reporter istället för att titta långt bort i fjärran?
 • Varför lade sig Chippen på rygg så fort han fick kroppskontakt med någon motspelare?
 • Vad är poängen med långa bollar från backlinjen mot kortlinjen som inte ens en dopad amerikansk sprinter hade hunnit ifatt?
 • Är det inte signifikativt att Sveriges defensiva mittfältare gör det enda målet? Ett riktigt skitmål dessutom…
 • Är Daniel Andersson den nya Osmanovski?
 • Var Lagerbäck och Andersson faktiskt nöjda med det de såg?
 • Om man gör en grogg på Minttu och apelsinjuice, smakar det då som att dricka apelsinjuice efter att man borstat tänderna?
 • Är en match som bjöd på en handfull ”höjdpunkter” (och då räknades tydligen avslut utanför och högt över mål) verkligen en bra match?

Long time no see

Som, ja man behöver varken vara särskilt uppmärksam eller trogen läsare, utan kort och gott läsare, har ni kanske märkt att jag har varit ovanligt oproduktiv på sistone. Har helt enkelt inte känt att jag har haft något vettigt att skriva (kanske ni i och för sig inte tyckte innan heller). Har sedan länge bestämt att jag skriver här för min egen skull, dvs jag vill inte känna någon press att publicera ett visst antal texter i veckan eller månaden. Risken är överhängande att kvaliteten blir för låg om det bara handlar om att prångla ut text. Då kan jag lika gärna börja skriva vad jag ätit till frukost eller motsvarande. Vi får väl se om det vänder nu...

Har två saker som jag vill ta upp. Det första läste jag i Sydsvenskan och är en märklig händelse på många vis. För det första så måste ju mannen i bilen planerat detta (jag åker åtminstone inte runt i en bil med en flaska urin). Han hade ju dessutom en lapp med sig. Vad jag inte förstår, förutom att åka runt med en flaska urin, är varför han gjorde sig omaket att låtsas vilja ha hjälp. Det är väl bara att kasta flaskan på första bästa, gärna i farten så att personen i fråga inte hinner se vem det är. Det andra som jag tycker är nästan ännu mera obehaglig är att den utsatta mannen "svalde en del av vätskan som han antar bestod av urin". Varför svalde han vätskan? Svälja är väl en ganska aktiv handling? Jag hoppas verkligen att de menar att han fick vätska i munnen, men att han för guds skull spottade ut den och inte svalde. Dessutom så förstår jag inte hur han kan vara osäker på huruvida det var urin eller inte. Jag har visserligen ingen aning hur det smakar, men jag vet att och hur det luktar, och jag antar att det smakar ungefär som det luktar.

Sedan måste jag bara visa följande annons. Naiv har fått en helt ny innebörd...

Tillagt 2008-06-01 kl. 22:36
Eftersom annonsen verkar vara borta så lägger jag in en bild på den istället.


Humor är kul...

Är inte det här ironi så säg. Han som har anmält har ju stort sinne för humor. Han borde få arrangera galan nästa år. Såg inte galan, men kan hålla med om att "plump under bältes humor" a la Stefan och Krister inte är så speciellt roligt. Lika kul som Benny Hill ungefär (även om musiken är kul)...

Nästa mobbade operasångare

Verkar som om det är dags för nästa Paul Potts... bara att killen är yngre och inte säljer mobiltelefoner. Det är nästan som om Britains Got Talent är lite av alla mobbades revansch. Programmet borde vara sponsrat av någon skolöverstyrelse eller antimobbingorganisation. Visar att alla är bra på någonting och att alla inte tycker som de som mobbar. Men killen får verkligen smida medan järnet är varmt. För när han kommer i målbrottet kommer det troligen inte vara så många som vill lyssna på honom.

För er som inte kan se klippet: http://www.youtube.com/watch?v=zqe3A-zQhzU


Prioritering

Det har varit dåligt med nya inlägg den senaste tiden. Skyller på att jag varit upptagen med annat och jag helt enkelt prioriterat fint väder och solen istället för datorn. Ibland är nämligen inte valen inte så svåra här i livet.

Frågade min närmaste chef i förra veckan om jag var ledig den 2:a maj eller jag var tvungen att jobba trots att det var en "klämdag". Min chef sa kort och gott att jag fick välja själv. Jag behövde inte många hundradelar att fundera på vad jag skulle välja... 

... och skulle nu någon av mina chefer läsa detta så kan jag säga att givetvis jobbade jag. 

RSS 2.0