Om han hade haft sadelskydd hade det räknats som säker sex då?

Kommentarer är överflödiga... vilka människor det finns. Varför valde han bara damcyklar? Hade han valt herrcyklar om han varit homosexuell?

Det är ännu mer skrämmande att veta att han inte är ensam.

Reinfeldt says ?Mm? and Reinfeldt says ?Hm?

Vår statsminister är ute på roadtripp för att besöka alla oss vanliga människor. I dagens Sydsvenska finns ett reportage  från Ängelholms sjukhus där han kommit för att lyssna på de som jobbar inom vården. Det är väl fint, bra och sympatiskt att göra så, dvs. om det fanns någon djupare anledning än att bara visa upp sig som en god lyssnare och "en folkets statsminister". Om han inte tänker göra något åt problemen så hade han lika gärna stannat hemma. För det verkar som han under besöket mest ha sagt "Hm" och "Mm". För hade han sagt något annat så hade det kanske kunnat tolkas som något form av löfte som han och alliansen inte skulle kunna infria. Det är det som är nackdelen med att vara ute bland vanligt folk. Vi förstår nämligen inte när en kommentar är ett löfte och när det bara är en kommentar. Då är det bättre att hålla tyst. Dessutom så fanns det ju en massa journalister (annars är det ju ingen idé att försöka vara folklig, om det inte hamnar i tidningen) och journalister har ju läskiga bandspelare och anteckningsblock. Och då blir det svårt att ta tillbaka ett löfte. Jag är nästan säker på att Reinfeldts mediastrateg sagt åt honom något i stil med att "Kan du inte klanka ner på Sossarna så håller du tyst"!


För vad skulle han egentligen kunna säga när det framkom att ingångslönen för en sjuksköterska är 17-18 000? Eller när han fick veta att OB-tillägget på julafton ökar från 82 kr/h till astronomiska 91. Det innebär en extra mandel i gröten ungar. Vad han än hade sagt så hade det blivit fel. Han gjorde antagligen rätt som "Hm:ade" bekymrat. Hade varit intressant att veta vad som rörde sig i Reinfeldts huvud just under det här besöket. Undrade om han egentligen lyssnade. Han kanske bara klämde fram ett "Hm" eller "Mm" när han tyckte att det passade. Eller så kanske han tänkte något i stil med:

"17 000... det är ju i alla fall mer än de futtiga 5000 som jag fick i löneförhöjning"

"Undrar om jag får en lergök i present. Jag är ju ändå i lergöksstaden"

"OB... undrar om de också går på nattklubb och dricker vin när de har jour"
"Och har man 91 kr i OB så räcker ett tiotimmarspass nästan till en helkväll på Judit & Bertil".

"Varför måste han prata om McDonald's... är riktigt hungrig och jag gillar ju inte leverpastej"

Osv...


Jag blir inte imponerad av Reinfeldt för att han lyssnar på folk. Det kan de flesta göra. Imponerad blir jag när han tar åt sig och försöker göra något åt problemen. Men jag undrar när ska vi få en politiker som även är en handlingskraftig ledare? Det har vi nog inte haft sedan Branting gick i kortbyxor.
image108
Om jag ser riktigt bekymrad ut och säger "Hm" så kanske de tror att jag faktiskt bryr mig...

Att få något ogjort

Saker jag inte tänker blogga om:


  • Hela familjen Schulman. Där Alex och Calle skriver mail där han utger sig för att vara ngn annan för att kunna sprida tvedräkt mellan folk bara för att han ska ha material till ngt program trots att det borde ligga inom ramen för förtal. Calle som dessutom får onödigt mycket mediautrymme trots att han bara är en pojkspoling som gör av med sina pengar på sprit. Slutligen Katrin Schulman som följer i Alex fotspår och bloggar. Hur hon kan vara en av Sveriges mest lästa bloggar är för mig en gåta. Hon skriver inte bara dåligt rent språkligt, hon är pinsam, plump och skjuter från höften till höger och vänster helt utan finess. Även hon får av någon anledning utrymme i media. Hur kommer det sig att vilken obegåvad person som helst får vara med på TV och säga sina åsikter trots att de inte har en aning om vad de pratar om.
  • 16-åriga idioter har 80000 besökare på sina bloggar och därmed får uppmärksamhet i tidningar och får sitta med som "experter" i TV:s olika morgonprogram.
  • Huruvida jag tror att Tito "Kiddyfiddler" Beltran egentligen är skyldig och varför det tar 8 år innan man anmäler en våldtäkt.
  • Alla negativa artiklar om sjukvården i Skåne, Region Skånes dåliga ekonomi och sparkrav som på flera sätt visar sig leda panikartade sparåtgärder som bara visar att jag hade rätt när jag i höstas sa att det hela är på väg att gå åt h-vete.

Så... då var det ogjort.


Melodifestival II

Såg även att Nordman ska vara med i sista deltävlingen i melodifestivalen. Trodde han satt inne eller hoppades åtminstone på att han lagt ner sin musikaliska (nåja) karriär.

Får en känsla av att melodifestivalen har blivit ett stort jämställdhetsprojekt där alla musikstilar, minoritetsgrupper, åldrar, bakgrunder etc. får vara med. Saknar dock en sång med jojk, men det är i och för sig inte så länge sedan Pontare var med och jojken kanske får vänta till nästa år. Jag trodde trots allt att det var schlager som skulle spelas i schlagerfestivalen, men man jobbar tydligen på att bredda begreppet schlager så att det inkluderar allt. Antagligen gör man detta för att fyra deltävlingar, en andra chans och en final skulle kännas alldeles för urvattnat om låtarna var traditionella schlagers. Dessutom så ökar troligen antalet tittar eftersom alla kan titta och ha någon favorit. Speciellt när SVT kan kasta in jokrar med kända band och artister som de vet har en stor idolskara. Nu kan man dra ut på detta i evigheter... Finalen i Belgrad (om den inte blir flyttad) är inte förrän den 24:e maj. Är det någon mer än jag som tror att det kommer att ha hunnits skriva löjligt många spaltmeter innan dess.  

Någon av de andra 3457 måste ha varit bättre

Efter att ha sett de två första deltävlingarna i Melodifestivalen (i alla fall delvis) så struntade jag helt i det i lördags. Kan inte säga att jag har varit direkt imponerad av bidragen hittills. I premiärprogrammet satt man och hoppades på att det bara kunde bli bättre efter E-type och The Poodles men tji fick man... När sen Christer Sjögren framförde sitt bidrag trodde man verkligen att botten var nådd (eftersom det faktiskt var den kvällens sista bidrag), ända tills det visade sig att han minsann gick direkt till final. Aftonbladet hade till och med en omröstning om man tyckte att "I love Europe" skulle bli Europas nya nationalsång, jo tjena...


Jag har även slagits av hur otroligt dåliga låtar och artister som faktiskt har tagits ut till deltävlingarna. Vi har fått höra bidrag som t.ex. Kebabpizza (skämtar du?!), Razborka (till och med jag hörde att hon sjöng falskt), Suzzie Tapper (kände för att ta livet av mig ett ögonblick). Listan kan tyvärr göras lång. Trots att SVT har fått in rekordmånga bidrag, 3489 stycken, var detta det bästa? Om det inte produceras bättre sånger än de 32 som får vara med och leka i TV så ska vi inte ha stora förhoppningar att vinna någonting i Serbien och ska inte bli förvånade om vi får kvala och ha oss även nästa år. Sedan så kan man ju även fundera på att om de här 32 bidragen var de bästa, hur dåliga måste då inte de andra 3457 vara.

Det riktigt sorgliga är att jag troligen kommer att titta på skiten i vilket fall som helst.


IFSAA - Inte Fullt Så Anonyma Alkoholister

Läste någonstans om Lindsay Lohan och hennes kamp mot sitt alkoholberoende. Hon har likt Britney Spears skrivit in sig hos Anonyma Alkoholister. Bra gjort av henne (även om hon verkar festa mellan mötena). Men varför går man ut och berättar detta offentligt? Verkligen anonymt... och motverkar inte det lite av syftet med AA?


De fem årstiderna

Har tidigare haft ett resonemang om den skånska vintern eller snarare avsaknaden av den samma. Jag menade bland annat att Skåne endast hade tre årstider; vår sommar och höst. Nu visar det sig att jag dels har fått stöd för att det inte finns någon skånsk vinter men det visade sig emellertid att jag hade fel på punkten vad gäller att det bara fanns tre årstider. SMHI menar nämligen att det rent metrologiskt sett inte varit vinter i Skåne änne, men att hösten som längst kan hålla på till 14/2. Men eftersom det metrologiskt sätt inte heller är vår så har vi nu någon annan typ av årstid som vi inte har något namn på. Synnerligen intressant... frågan är vad årstiden borde kallas.


Jag får återkomma om jag kommit på en tillräckligt dålig ordvits som förtjänar att vara namnförslag.

TV-shop III

Skönt att se att till och med amerikanarna inser vilka idioter amerikanarna är. Eftersom hon inte har fötterna i marken fladdrar hon iväg extra mycket. Givetvis är det medvetet för att det ska se extra löjligt ut. Men jag tycker inte att hon hade behövt göra det för stolen är mer änt tillräckligt löjlig ändå.

För er som inte kan se klippet: http://www.youtube.com/watch?v=DHiqVygN-w0


Att se positivt på saker

Jag har alltid försökt att se positivt på saker och ting. Oavsett vad jag kanske säger så försöker jag alltid att tro det bästa om folk och försöker att se positivt på saker som händer. Jag försöker att tänka att saker och ting löser sig och att jag inte ska hetsa och stirra upp mig för småsaker. Men ibland undrar jag om det alltid är så himla lyckat. Det är klart att det är säkert både bättre och roligare än att se negativt på saker, men hade det bästa i ärlighetens namn inte varit att se saker för vad de är och inte alltid tro bättre om allting. På det sättet så hamnar man inte alltid i situationen att man blir besviken när saker och ting inte lever upp till ens positiva förväntningar. Det är klart att det i många fall är en självuppfyllande profetia, att tror man att något ska bli roligt så blir det ofta det, men människor tenderar tyvärr inte alltid att bli bättre bara för att man tror att de ska agera på ett visst sätt. I stället så står man där lite naivt, förvånat och besviket och tittar på när ingenting blir riktigt lika bra som man trott.


Även om jag skulle vilja så kommer jag nog inte kunna ändra på mig. Jag kommer att fortsätta att se på saker och ting ur ett positivt perspektiv. För glädjen att tro gott överväger i längden förhoppningsvis ev. besvikelser. Ibland är det dessutom rätt charmigt att vara naiv och tro bra om saker som kanske inte är så toppen som man kan tro. Något som tas upp i detta fantastiska klipp ur "Den bästa sommaren" med bland annat Kjell Bergqvist. Detta är för övrigt enligt mig en av Bergqvists bästa filmroller (om jag inte minns helt fel så specialskrevs denna roll helt åt honom):

För er som inte kan se klippet: http://www.youtube.com/watch?v=yv6uOl9BKCo

Man kan dessutom tillägga att Annikas drömyrke dessutom är flexibelt, bra betalt och man träffar många människor. För att avsluta med ett annat Bergqvistcitat från filmen "passa på att var glada nu, för man vet inte när det blir roligt nästa gång".


Välkommen till... ehu... Skärgården

Såg för ett ganska långt tag sedan på TV-programmet Grotesco med bl.a. Henrik Dorsin. Känner flera som inte är så förtjust i Dorsin, men jag tycker att han faktiskt är underskattad som underhållare, även om programmet hade mycket skiftande kvalitet så tycker jag att det förtjänade en bättre tillvaro än någon obskyr undangömd plats och dålig sändningstid. Jag såg en sketch som jag sedermera även av en slump ramlade över på Youtube. Sketchen heter "Skärgården" och är en travesti på svenska dramaserier i allmänhet och serier som Skärgårdsdoktorn i synnerhet. Den handlar om egentligen ingenting och innehåller i sig inte några skämt. Man får se fin svensk miljö, från... skärgården, och höra mysigt pianoklinkande i bakgrunden. Men trots att den inte innehåller några skämt så är upprepningshumorn fantastiskt rolig. På de fem minuter och 42 sekunder som denna sketch är hinner de säga "skärgården" 19 gånger och samtidigt hinner det inte hända någonting över huvudtaget. Sedan att man lyckats fånga den svenska TV-drama-meningslösheten gör det hela ännu roligare. "Skärgården" skulle i princip skulle kunna vara en seriöst inspelad svensk dramaserie som utspelar sig i... skärgården.

För er som inte kan se klippet: http://www.youtube.com/watch?v=CKKNSVYcDO0

Har dock inte förstått om det är meningen att "skåningen" inte ska prata skånska eller om de inte kunde hitta en bättre imitatör. Det blir "peppis" på honom...

Kan även passa på att tipsa om denna sida om man inte vet vad man ska göra i sommar.

Om barnen själva får välja...

Har planerat att träffa några tjejkompisar på fredag. Vi tänkte ta lite drinkar och ha lite "fredagsmys". Hoppas bara att snacksen på vårt fredagsmys är bättre än så här.

Frågoran som inställer sig är givetvis hur tusan hon egentligen tänkte? Jag menar vad ville hon uppnå? Ett sätt att spara pengar till kommunen? Lära barnen att uppskatta mat-tanternas hopkok? Kanske ville hon kort och gott att barnen skulle få fina kalufser och starka tänder, för det lär ju knappast vara att ge ungarna extra energi. Bara för att katterna klättrar på väggarna så behöver ju inte ungarna göra det.


I arla morgonstund... eller kl 16.18

Har precis vaknat ur min slummer efter att ha jobbat hela natten. Känns som om någon har hällt lut och grus i mina ögon och dessutom ändrat min normala gång- och tankehastighet till ultrarapid.


Kom att tänka på en gammal bekant från min tid på kemiprogrammet på LTH. Han dök alltid upp på morgonföreläsningen för att därefter inta en plats längst bak och efter bara några minuter in på föreläsningen (som i regel handlade om matematisk analys i en eller alldeles för många variabler) så sov han som en stock. Vissa gånger vaknade han inte ens när det var dags för rast. I princip varje dag så utspelade sig samma sak, han kom, han såg, han somnade.


Vi andra som var vakna under hela föreläsningen frågade vid något tillfälle varför han envisades med att dyka upp på föreläsningen när han alltid sov ändå. Vissa av oss lärde sig uppenbarligen inget ändå, så man kanske skulle ha utnyttjat tiden till att sova istället. Svaret var kort och enkelt.

-"Jag sover mycket bättre på föreläsningarna än vad jag gör hemma".

Säger kanske mer om föreläsningen än om hans hemsituation (även om jag vill minnas att han bodde hemma hos föräldrarna fortfarande). Tyckte att det var konstigt att han masade sig upp och cyklade till föreläsningen bara för att sova. Men vad gör man inte för en god sömn. Han kan inte ha sovit särskilt bra hemma med tanke på utformningen av och bristen på mjuk stoppning i matteannexets hårda åhörarstolar.

Har även funderat på att spela in vissa föreläsningar på CD och sälja som "sömnskivor" som man kan ha i bakgrunden för att lättare somna om kvällarna. Ungefär som man kan ha våg- och skogsljud som ljuddekoration.


Men faktum är annars att våra liv styrs av en syn som innebär att man ska gå upp tidigt på morgonen och lägga sig i rimlig tid på kvällen. Ingen hänsyn tas till dem som har någon annan dygnsrytm och större sömnbehov (vilket man bl.a. konstaterat att tonåringar har). Det är intressant att många människor tillbringar sina liv med att gå och lägger sig när de inte är trötta för att sedan gå upp när de är det.

image107

TV-shop II

Har tidigare ondgjort mig över TV-shop. I det fantastiska landet i väster kommer hela tiden nya finfina idéer om hur man kan bli smal och lycklig. Det är även otroligt hur de alltid föreslår hur man kan använda saken på jobbet för att inte behöva avsätta dyrbar TV-tittar tid och annan fritid för träning. Jag hade minst sagt blivit nervös om jag som kund kommit in på ett kontor där någon nyttjat stolen i klippet nedan.

För er som inte kan se klippet: http://www.youtube.com/watch?v=26MpC_NFrBU

RSS 2.0