Hur fysiklagarna fungerar annorlunda på TV

Har som jag nämnt tidigare lite semester för tillfället. Tyvärr tar man inte tillfället i akt och gör sådana saker som man kanske borde göra. Istället sitter man framför någon av dumburkarna, datorn eller TV:n. Har kommit på mig själv med att titta på TV utan att jag egentligen bryr mig om vad det är som visas. Så här på dagtid är det dessutom sällan som något av värde visas. Det som sänds är i stället allehanda frågelekar som går ut på att man ska gissa ord, talkshows eller TV-shop. Lite ironisikt förresten med frågeprogrammen. Orden är så lätta att lura ut så att man hemma i soffan ska bli så glad över hur smart man har varit som kommit på ordet att man väljer att ringa in till programmet. En bråkdel av alla som ringer in kommer fram, den som kommer fram vinner oftast runt 2000 kr (trots löften om stora jackpoter) och de som inte kommer fram blir av med en massa pengar på telefonräkningen. Det är dessa människor, arbetslösa, studenter, arbetslösa studenter, pensionärer och andra grupper med lite pengar som ser sin chans att dryga ut kassan med en enkel frågelek som tillslut hamnar med gigantiska telefonräkningar. Snabba pengar blir det, fast de flödar åt fel håll.


Ungefär samma fenomen och resonemang som gäller kring nätpoker. Alla som spelar nätpoker känner någon nära som lever på sin nätpoker. Att leva på sitt spelande är givetvis alla närpokerspelares dröm. Ingen av alla som jag känner som spelar nätpoker går minus på sitt spelande. Frågan är då hur man kan leva på sitt nätpokerspelande när ingen förlorar några pengar? Poängen måste ju vara precis som lotto, att många förlorar lite och att få vinner mycket.  


Det är antagligen även dessa arbetslösa, uttråkade människorna som är de enda som handlar på TV-shop. Vem vill egentligen ha en "Swivel sweeper" som bara kan ta upp russin och stora hårda saker, som dessutom sprätter iväg smulorna så att man i slutänden får städa en större yta än man egentligen tänkt sig. Jag bryr mig inte om den är jättelätt och går i rotera i 360 grader om det inte blir rent. Är dessutom övertygad om att vissa av produkterna fungerar ännu sämre i verkligheten än vad det verkar på TV. I klippet nedan fungerar dock antagligen stegen lika dåligt på TV som verkligheten:

För er som inte kan se klippet: http://www.youtube.com/watch?v=vKsaxP-M-Hc
Är rätt intressant och se luckor i deras resonemang i alla dessa reklamfilmer. Trodde knappt det var sant när de (för länge sedan i reklam för någon magträningsprodukt) uppmanade tittarna att "se upp för äldre kopior" (sug på den ett tag)...

Apropå magtränare så är jag dessutom fascinerad över att de som använder produkten ifråga är otroligt vältränade på hela kroppen och inte bara magen. Dessutom så blir kvinnor smala och slanka och män blir muskulösa. Fantastiskt!


Min favorit är annars en produkt som fanns för ett ganska långt tag sedan. Det var en plastplatta med kanaler på ena sidan som gjorde att upptining av fryst mat gick mycket fortare. De förklarade det hela med att rännorna gjorde att luften cirkulerade genom rännorna och drog med sig varmluften som i sig tinade upp matvaran. För att visa hur den fungerade lade de en isbit på en platta och en i en handflata. Isbiten på plattan tinade mycket fortare än den i handen. Nu var det inte så bra som det verkade. Min bror (du får gärna rätta mig gärna om jag mins fel) ringde in till TV-shop och förklarade det fantastiska i att de hade lyckats utvinna värmeenergi ur luften. Efter en viss pinsam tystnad på andra sidan luren förklarade de att man var tvungen att koka platten i ett visst antal minuter innan man lade på maten. Problemet var bara att detta inte nämndes under hela reklamen. Men isen smälte fort i alla fall...


Kommentarer
Postat av: Bossan

Typ rätt. Jag ringde ofta till kundtjänst och frågade de stackars telefonisterna om allehanda underligheter i deras reklamfilmer. Jag ringde första gången just och undrade vad en "äldre kopia" var för något. I fallet med plattan (som var av järn, inte plast) gick det ut på att plattan drog varmluft genom maten!! En platta som alltså drar till sig varmluft, dessutom genom en fryst kyckling!! Otroligt om det var sant! Men så var det alltså inte utan man var helt enkelt tvungen att värma plattan först, vilket dessutom innebär en icke obetydlig energiförlust, jämfört med att bara tina maten i ljummet vatten. Jag tackade dock för informationen och meddelade den stackars telefonisten att jag därmed kunde använda godtycklig järnplatta i stället för att betala 499:90 plus frakt och expeditionsavgifter.

2007-10-12 @ 11:38:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0