Priset för naivitet är från 250 000 och uppåt

Ni kanske alla har läst om spåkvinnan (eller kvinnorna då det verkar vara flera än en som är i farten) som lurat till sig massa pengar (i ena fallet upp till en kvarts miljon och i det andra totalt över 4,5 miljoner) genom dem som hon spått. Jag tycker på nått vis att man får faktiskt skylla sig själv. För det första är man naiv nog att faktiskt tro på att spåmänniskor faktiskt kan spå, det är det ena och det är tydligen rätt många som är naiva i det här landet, och dessutom tror att spåmänniskorna alltid pratar sanning,men, men... den andra delen är sedan att betala ut pengar till spåmänniskan för att denne annars ska ge personen otur. Det innebär alltså att man tror att spåmänniskan har krafter att ändra saker i världen med hjälp av tankekraft och att personen rakt igenom är ond eftersom denne kräver pengar för att inte låta hemska saker ske. Då är det inte längre spådom utan häxerier.


Det mest intressanta är dock att en av åklagarna som driver ett fall mot spåkvinnan just verkar tro på detta sistnämnda. Han säger "Hon använde sig av spåkonster för att få som hon ville". Tycker att han ska yrka på att hon ska brännas på bål. Man kan ju åtminstone undersöka om hon är en häxa genom att binda henne och släppa henne i Gavleån för att se om hon flyter.


Tycker i alla fall det är fantastiskt att hon kan casha in flera hundra tusen och ett par husvagnar genom att titta i kaffesump.

image71

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0