Vores øl, vores EM och open-source-öl

Har tidigare slagits av den otroliga ironin över dansken som sprang in på planen i EM-kvalmatchen mellan Danmark och Sverige. Detta eftersom Parken i Köpenhamn är sponsrad av Carlsberg och dansken hade enligt egen utsago druckit 15-20 öl innan matchen (vilket troligen innebär att det var mellan 20-30 stycken). Dessutom så bodde ju dansken i Sverige.


I helgen så drack jag lite öl inköpt i Danmark, även detta var Carlsberg. Ironin över "Parkenincidenten" blev än större när jag såg hur Carlsberg designat sina Hof-burkarn. Carlsberg är en av huvudsponsorerna för hela EM i Österrike och Schweiz. Fint så... men de har dekorerat burkarna i Danmark med Dannebrogen och mottot "Vores øl, vores EM". Detta gör ju hela Danmarks EM-debacle ännu roligare och spär ytterligare på ironin. Undrar förresten hur Carlsbergs PR- och markandsavdelning känner sig. Detta kanske dessutom förklarar varför det var extrapris på Carlsberg på Bottleshop.

image65

Apropå Carlsbergs slogan " Vores øl" så läste jag att några studenter på IT-universitetet i Köpenhamn gjort det första "open-source-ölet" och döpt det till just "Vores øl" (eller "FREE BEER version 1.0). Man skulle kunna tro att en multinationell koncern som Carlsbergs skulle bli lite sura för att de använder deras slogan, men icke. Det danska "gemytet" visar sig som vanligt och Carlsbergs presschef tycker att idén med open-source-öl bara är kul, skoj och rolig. FREE BEER har kommit ut med flera recept efter detta. Den senatse versionen är 3.2.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0