Snabb framgång

Människan är ett lat släkte, mig själv inkluderat (borde egentligen vara ute och springa istället för att sitta här och skriva smörja). Vi vill uppnå största möjliga resultat snabbast möjligt, helst ännu snabbare. Det gäller framför allt pengar och skönhet.


Det ska gå fort och innebära minsta möjliga ansträngning. Det är därför som det finns företag som med bantningspreparat som lovar att du kan äta precis som vanligt och ändå tappa 20 kilo på en vecka, eller ett träningsredskap som du bara behöver använda max 3 minuter om dagen, gärna framför TV:n, och som ändå ger dig en vältränad kropp. Det märkliga, som ingen som köper dem verkar ta notis om är att män verkar bli muskulösa medan kvinnor bara blir slanka (ett selektivt träningsredskap!) Ännu märkligare är att även om det är en magtränare, så verkar träningseffekten bli lika stor på alla andra muskler också.


Vad gäller rikedom så ska det även där ske snabbt. Helst ska man investera så lite som möjligt och utan risk. Hört många som önskar att de hade köpt Microsoft aktier i tidernas begynnelse, eftersom de nu hade varit snuskigt rika, men få av dem är beredda att "chansa" och köpa i något nu litet företag med kapacitet. Kanske därför som svensken hellre spelar på lotto, trots att chansen att vinna är minimal.


Om det hade funnits enkla genvägar till rikedom och skönhet så borde väl det finnas bra mycket färre fula fattiga människor?


De allra flesta har börjat, om inte på nedersta botten, i alla fall en bra bit från toppen. De allra flesta har haft jobb och sysselsättningar som man idag inte direkt tar med i sitt CV. Det glöms bort att personer som t.ex. Ingvar Kamprad började 1943 med att sälja pennor, tavelramar, klockor, smycken, nylonstrumpor och plånböcker etc, ett arbete som troligen inte var så glamoröst. Det har med andra ord tagit honom över 60 år att bygga upp sin förmögenhet. Även när man ser på våra glamorösa filmstjärnor så har de projekt bakom sig som de troligen inte tar med i sina CV:n. Sprang över följande bild på allas vår Bondhjälte Sean Connery. Kan knappast vara hans stoltaste ögonblick.


image29
Klart tuffare än Bond. Bond behöver röda latexbadbyxor med hängslen...

Hittade även följande filmkavalkad på fler skådespelare som börjat på botten.

För er som inte kan se klippet: http://www.youtube.com/watch?v=kVkz57Z6C0o

Känns skönt att stora stjärnor har gjort skitroller. Då kanske det finns hopp för mig som har en inte allt för lång och lyckad karriär i Utbildningsradions TV-program "Runt i naturen" bakom mig (en karriär som få hittills vetat om och som jag sällan stoltserat med, specillet inte i mitt CV). 

Så trots att vardagen kan kännas småtrist och grå så gäller det att aldrig ge upp sina ambitioner och arbetet för att nå dit. Det kommer inte att vara roligt, inte lätt, men förhoppningsvis så lyckas man tillslut.

Kommentarer
Postat av: Petra

Hahaha..de var bra!
Kolla gärna in mina minnen från 80-talet. :)

2008-05-01 @ 08:09:13
URL: http://www.petra79.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0