Vinden har vänt efter schlager-EM

Hinner med ett lunchinlägg... har fortfarande några minuter till god.

Efter Sveriges inte så lyckade insats i schlager-EM, ett evenemang som jag förövrigt i det närmaste ignorerat, så är det ändå intressant att se hur hela svenska folket nu snabbt har vänt sina kappor efter vinden. Ett bidrag som röstats fram av en jury och av svenska folket är nu ett katastrofbidrag som redan från början var genomuselt och dessutom så såg Charlotte Perrelli plastig, översminkad och vulgär ut. Visste vi inte detta sedan innan? När kom det som en överraskning? Vi kände väl till detta redan första gången hon framförde sitt bidrag i vintras? Dagarna innan schlager-EM finalen så tippades hon som favorit av svensk media och av vadslagningsbyråer. Och i sann svenska anda så kan vi inte hantera en förlust när vi varit segertippade och vi kan givetvis inte klandra oss själva och vårt eget omdöme. Så då blir det mycket enklare att istället anklaga öststaterna för att bara rösta på varandra (och att det är för många öststater dessutom) och att Perrellis låt var omodern.


Det är egentligen rätt intressant att vi reagerar så kraftigt på östs dominans. Nu får vi känna på hur det många östländer känt det i schlagersammanhang redan från starten av schlager-EM. Men bara för att vi inte längre är i majoritet och vinner så är det per automatik de andra länderna det är fel på. Jag har hört flera som tycker att det är alldeles för många öststater som är med i schalger-EM och att dessa borde begränsas till antalet. Ett typiskt västländskt sätt att se på saker och ting, vi har alltid rätt och skulle en majoritet tycka någonting annat så tycker de fel och då får vi konstruera ett system så att vi får vilja igenom. Vi lever i den bästa av världar, ingen annan kan mäta sig med hur vi leve här och vi har alltid de mest upplysta idéerna.


Apropå att kasta sten i glashus så uttalade sig Alexander Bard i Expressen häromdagen med anledning av Perrellis mindre lyckade insats. Han menar bland annat att Sverige måste skicka internationellt kända människor som kan leverera musik som berör människor i andra länder och att Sverige måste sluta skicka "schalgertanter". Skönt att höra detta från Bard som redan nu är 47 och således borde vara en schalgergubbe (jämfört med tant Perrelli som är 33). Och eftersom Bard och BWO i princip bara är kända i Ryssland, Ukraina och Polen, och därmed inte kan räknas som internationellt kända, så borde detta kunna tas som ett löfte att han inte tänker ställa upp i schlagersammanhang igen.


Kommentarer
Postat av: Anna

Håller absolut med, dock var den läskiga häx-katten inte segertippad av bettingbolagen utan bara av svensk media och en "undersökning" av journalisterna som var på plats... Aftonbladet talar ju alltid sanning!

2008-05-28 @ 17:40:11
Postat av: Ophelia

För att citera en spanjor, en fransman och en skotte:"Det finns så många vackra svenska kvinnor, varför skickar ni en transa?"Unisont!

2008-05-29 @ 13:42:08
URL: http://www.metrobloggen.se/ophelia

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0