Välkomna till en sjuksköterskas vardag

Karolinska är inte det enda stället i Sverige där det råder akut brist på speciallistutbildade sjuksköterskor. Inte så konstigt att man väljer att sluta när man har dåligt betalt och dålig arbetsmiljö. Dessutom så har alla sjukhus i Stockholmsregionen gått samman för att hålla nere lönerna. Samma sak gör man i Region Skåne. När jag och minsa kursare sökte jobb erbjöd de flesta sjukhus i Skåne ca. 17 500 i ingångslön efter tre års akademiska studier. Lyckades någon hitta en avdelning som faktiskt erbjuder mer blir de andra avdelningarna upprörda över att man brutit överenskommelserna avdelningarna sinsemellan. I tider av sparkrav och anställningsstopp försöker man istället erbjuda långa vikariat för att kunna konkurrera med andra sjukhus och avdelningar (har bl.a. hört om semestervikariat på 1 år och 3 månader, dvs. någon har väldigt lång semester).


Inte heller konstigt att folk inte vill vidareutbilda sig, även om det sker på arbetstid. Vem vill ha mer ansvar och sämre arbetsmiljö och ett par ynka hundralappar mer i lön. Spelar inte så stor roll att man få göra det på arbetstid, för tvingas man förbinda sig att jobba kvar ett antal år på avdelningen. Kan bara tänka mig vilken löneutveckling man har då... dvs. ingen alls. När jag blev sjuksköterska hade jag kolleger som arbetat som undersköterskor under hela utbildningen. De ville inte tala om för sina arbetsgivare att de blivit sjuksköterskor. Det skulle nämligen innebära att de skulle gå ner i lön och upp i ansvar.


Lockar dessutom inte att jobba inom organisationer där sparkrav läggs på sparkrav. I Lund ska man efter årets 210 miljoner spara ytterligare 100 miljoner nästa år. Men sjukdirektören är nöjd, eftersom ökningen av lönekostnaderna minskat till 2,6 procent. Jo, tjena... ni ser inget samband mellan låga löner och att det rådde akut brist på sjuksyrror i början av sommaren?  Med sparkrav så uteblir renoveringar som är nödvändiga för att få en bra arbetsmiljö. Har från flera andra hört att man i sommar t.ex. har haft upp emot 30 grader varmt på vissa avdelningar, detta trots den relativt svala sommaren. Men ombyggnads planerna är som mycket annat troligen lagda i malpåse...

image20
USIL = USEL?

Även om Sverige har ett högt skattetryck så skulle jag gladeligen betala några kronor mer i skatt för att vi skulle få en vård som fungerar bra i stället för en vård där man försöker spara som resulterar i att det knappt fungerar alls. Visst är det så att lönekostnaderna är en stor kostnad på sjukhus, men det finns mycket annat som kostar... Ett exempel är vanlig hemodialys. Läste någon gång att det kostar 400-700 000 kr per år och patient, vilket motsvarar ca. 30-60 000 kr/månad. Mer än vad det kostar att anställa två sjuksköterskor.


Fortsätter man på inslagen väg riskerar svensk sjukvård att gå åt fanders. Så länge ingen allvarlig incident inträffar så är det ingen politiker som vill se eller erkänna att deras besparingar vållar risker och problem för patienter, något vi redan sett prov på. När det väl inträffar en incident, för det är bara en tidsfråga (om inte vissa fall redan har skett), så kommer man obönhörligen att skylla på något annat eller någon annan. Jag är övertygad om att ingen kommer att vilja ta sitt ansvar.

Höj lönen för sjuksköterskor! Speciellt på onkologen i Lund! Fast jag är ju såklart jävig...  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0